Wij-leven.nu

Actief gepensioneerd

Mijn ont-moeting met Een Cursus in Wonderen

Nog maar tien jaar geleden was ik directeur van een school voor Speciaal Onderwijs. Mijn werk was leuk, maar ik had ook te maken met de lastige kanten van het directeur zijn. 

Ik had te maken met blijde kinderen, een fantastisch team en tevreden ouders. Maar er waren ook kinderen die zich ongezien voelden, leerkrachten die niet goed functioneerden en ouders die zo ontevreden waren dat ze overwogen een rechtszaak tegen de school aan te spannen. 

Kortom, ik kreeg te maken met de leuke en de minder leuke facetten van mijn werk.

Tekort aan slaap

Regelmatig lag ik wakker. Mijn gedachten kolkten door mijn hoofd en zochten naar oplossingen. Op één van die nachten bedacht ik me dat ik wel een wonder kon gebruiken. 

Op het moment dat deze gedachte door mijn hoofd schoot, bedacht ik me dat ik een boek in de kast staan, waar ik werkelijk nog nooit in had gekeken. Maar ik wist wel precies waar het stond en even later stond ik naast de boekenkast en bladerde erin.
De titel was “Een Cursus in Wonderen”.

Een Cursus in Wonderen

Hoe ik eraan kwam weet ik echt niet meer. Waarschijnlijk heb ik het een keer op een boekenmarkt gekocht. Wanneer en waarom is onbekend, maar dat dit boek vanaf dat moment mijn leven zou bepalen is een feit. 

Het was geen boek om in bed te lezen, dus bekeek ik die nacht nog wat filmpjes op YouTube. Het sprak me aan en ik besloot de lessen uit het boek te gaan volgen. 

Intuïtief voelde dat als de beste manier om kennis te maken met het gedachtegoed en braaf stond ik iedere ochtend een half uur eerder op om de dag met een les te beginnen.

Een cursus in wonderen

Ontdek de Kracht van Innerlijke Vrede met “Een Cursus in Wonderen”

Ben je op zoek naar diepere spirituele inzichten en een manier om blijvende innerlijke vrede te vinden? “Een Cursus in Wonderen” biedt je een pad naar een transformerende innerlijke reis.

Dit baanbrekende spirituele boek, dat wereldwijd miljoenen mensen heeft geïnspireerd, bestaat uit drie delen: het Tekstboek, het Werkboek voor Studenten, en het Handboek voor Leraren. Samen bieden deze delen een uitgebreide gids voor het loslaten van angsten en illusies en het omarmen van liefde en waarheid.

Een worsteling

Ik kan me de worsteling nog zo goed herinneren. Als er in de les stond dat ik een zin ieder uur voor mijzelf moest herhalen, vergat ik niet alleen de zin, maar door mijn werk schoot het voor mijzelf herhalen er ook bij in. 

Toch hield ik vol. Soms begreep ik er helemaal niets van, maar ik begon van het boek te houden. Ik luisterde vaak in het Engels naar een Podcast van iemand die iedere dag de les voorlas en er een kort commentaar opgaf. Ik bewonderde haar volharding en nu, achteraf, heb ik ook wel bewondering voor mijn eigen doorzettingsvermogen. 

Ontslag

Op een dag, een paar maanden nadat ik het boek had ontdekt, zat ik tegenover mijn bestuurder. Ik had het gevoel alsof ik op afstand naar ons gesprek zat te luisteren en kreeg opeens de gedachte dat ik een slaaf was van mijn eigen werk. Ik werd er weliswaar goed voor betaald, maar ik moest wel mijn vrijheid opgeven en mij in een keurslijf wringen. 

Ik was dan wel directeur, maar een koers varen die mij goed en gezond leek, zat er niet in. Ik moest bestuursbeleid verdedigen dat niet bij mij paste en ik wist opeens zeker dat ik er een punt achter moest zetten. Ik diende van de ene dag op de ander mijn ontslag in. 

Dom of wijs? Ik weet het nog steeds niet!

Of dit de domste of de slimste zet uit mijn leven was, weet ik nog steeds niet. 
Ik weet alleen dat ik na de zomervakantie geen inkomen meer had. Ik werd ziek en belandde voor het eerst van mijn leven in het ziekenhuis. 

Vervelend – een blindedarm operatie met complicaties. Het was even spannend, want ik had ook een leuke opdracht. Ik mocht een managementteam gaan coachen, alleen zat er wel spoed achter en als ik te lang ziek zou blijven, ging deze opdracht aan mijn neus voorbij.

Ik had echter oprecht vertrouwen dat het goed zou komen. Ik bleef braaf een weekje in het ziekenhuis en toen ik eenmaal thuis was, begon ik direct met de nieuwe klus. 
Wat was dat leuk! Mijn wonderbaarlijke leven was begonnen!

Miracles in Contact

Op Internet las ik over Miracles in Contact (MIC)-bijeenkomsten, toen nog in Amersfoort. 
Ik bezocht deze regelmatig en werd gevoed door de lezingen. In de pauzes stond ik regelmatig bij de boekentafel en ik trof daar op een dag een kaartje aan van een cursus “Transpersoonlijk coachen op basis van Een Cursus in Wonderen”. Wederom geen idee wat ik me daarbij moest voorstellen, maar het leek me interessant en goed passen bij mijn nieuwe pad als coach.

Helaas was de opleiding in September al begonnen, las ik op internet. Toch maar even bellen. De trainer vertelde me dat hij niet in september was gestart. Hij was ziek geweest en dit jaar zou de training pas in januari beginnen. Sneu voor hem, maar kwam dat even goed uit! Ik kon gewoon starten met een nieuwe training!

Wederom een wonder, ik begon eraan gewend te raken! 

Qi Gong

Ontdek hoe Chinese wijsheid je fysieke en mentale gezondheid kan transformeren met Qi gong – jouw pad naar vitaliteit en innerlijke rust.

Qi gong, in het Chinees uitgedrukt als 气功 (vereenvoudigd) of 氣功 (traditioneel) is een prachtige reis binnen de Chinese tradities die je helpt zowel je lichaam als geest te verzorgen en te versterken. Wanneer je de kunst van Qi gong beoefent, nodig je een wereld van beweging en rust uit, gericht op het harmoniseren van je innerlijke energie. 

“Makkelijker dan yoga” 

Als je hier meer over wilt weten, ga dan naar “het eeuwenoude geheim van een blakende gezondheid en een goed humeur“.

Coach en Interimdirecteur

De eerste periode na mijn ontslag ging het fantastisch. Ik verhuisde naar een luxe appartement in Zeist, met een eigen ingang voor mijn coachingspraktijk.  Na de training “transpersoonlijk coaching” volgde ik een training Familieopstellingen.  

Toen ging het mis. 

Vertrouwen houden!

In april was mijn interimklus klaar en wat ik ook deed en hoe ik mijn best deed, ik kon nergens meer werk vinden. Mijn partner verbrak de relatie en ik kreeg geldnood. Die twee dingen hadden niets met elkaar te maken, maar ik voelde me wel in de steek gelaten. 

Toch kon ik mijn vertrouwen in God niet opgeven. Ik besloot een gespreksgroep over Een Cursus in Wonderen bij mij thuis te starten en ik gaf een gratis training “Koers Veranderen” aan ex-collega’s die het moeilijk hadden. 

Ondertussen teerde ik aardig in en na een jaar vroeg ik me af hoe het verder zou moeten. Ik had uitgerekend dat ik nog een paar maanden vooruit kon en begon weer erg op een wonder te hopen. 

Het komt wel goed

Ik zou liegen als ik niet bezorgd was. Aan de andere kant was er telkens de overtuiging dat het goed zou komen. Ik schijn vriend en vijand verbaasd te hebben met deze innerlijke overtuiging. 

En natuurlijk kwam het goed. 

Ik kreeg weer interimklussen en wat meer is, ik deed mijn werk met zoveel plezier en overtuiging dat ik er nog steeds mooie herinneringen aan heb. 

 

In de Corona tijd vond ik het echter wel genoeg. Ik vroeg vervroegd pensioen aan en besloot alleen nog maar te coachen. 

Ondertussen kreeg ik een nieuwe relatie. In Een Cursus had ik gelezen over ‘speciale en heilige relaties’. Dat mag ik nu blijkbaar ook ervaren. Wat heb ik veel om dankbaar voor te zijn!

Kom je liefde brengen?

De mooiste bevestiging kreeg ik vorig jaar toen ik werd teruggevraagd bij het bestuur waar ik 10 jaar eerder was begonnen.

Nee, ik deed geen interimklussen meer, begon ik het gesprek, toen ik hoorde dat een directeur op non-actief was gesteld. Maar dat hoefde ook niet, ze hadden al een directeur gevonden. Het was één van de managers die ik 10 jaar eerder had gecoacht (inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle directeur). 

Hij had met zijn bestuurder overleg gevoerd en samen waren ze tot de conclusie gekomen dat er iemand moest komen, die Liefde en Vertrouwen kon brengen in het beschadigde team. Mijn naam viel en zo werd mijn carrière afgesloten met een opdracht die prachtig aansluit bij Een Cursus in Wonderen. Wie had dat ooit kunnen denken?

Zoeken en vinden

Mijn relatie met Een Cursus in Wonderen is het ene moment intenser dan het andere. Soms ontdek ik weer iets nieuws, zoals “Way of Mastering (WOM)”, maar uiteindelijk drijf ik weer terug naar het boek dat me zoveel heeft gebracht. 

Voor nu heb ik me voorgenomen om iedere dag een stukje uit het tekstboek te lezen en mijn ervaringen op deze website te delen. 

Ik voel me geen leraar en ga dat proces van iedere dag schrijven open in. Niet vanuit weten, maar vanuit ontdekken. Niet vanuit het moeten, maar liever vanuit de ont-moeting.

Voel je vrij om deze weg samen met mij te bewandelen en als je wilt je ervaringen te delen. Dat kan hieronder of op mijn besloten facebookgroep

Laat een reactie achter

Jouw adviezen kunnen anderen helpen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delen:

Meer...

Een cursus in Wonderen

Openbaring, Tijd en Wonderen (4) 

Niemand komt tot de Vader dan door mij” betekent niet dat ik op enigerlei wijze van jou gescheiden ben of verschil, anders dan in tijd, en tijd bestaat niet werkelijk

Inhoud