Wij-leven.nu

Pelgrimeren

De afslank receptenbijbel: hoe ik moeiteloos 8 kilo afviel in een maand!

ervaring met de afslank receptenbijbel

Ik heb de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm acht maanden geleden gekocht. Inmiddels ben ik acht kilo afgevallen en nog steeds enthousiast. Ik ben minder fanatiek dan een half jaar geleden, waardoor het wel wat langzamer gaat. Het is nu meer een levensstijl geworden, waardoor ik het goed vol kan houden. 

Jarig!

Gisteren was ik jarig en ik heb een heerlijk gebakje genomen en de avondmaaltijd bestond uit hoofdzakelijk gefrituurd eten. Patat en gefrituurde oosterse garnalen met van die veel te zoete, hete saus. 

Vanmorgen werd ik niet direct afgestraft toen ik op de weegschaal stond. De acht kilo die ik ben afgevallen komen er niet zo makkelijk meer bij. Ik blijf mij namelijk in hoofdlijnen aan de aanwijzingen van Oscar Helm houden en dan zijn uitzonderingen toegestaan.

Wat zijn de hoofdlijnen van de Afslank Receptenbijbel?

Oscar Helm raadt aan om in ons dieet vast te houden aan een gevarieerd voedingspatroon van  30% koolhydraten, 30% eiwitten, 30% vetten en 10% water of andere sappen. Hij adviseert om daarbij te kiezen voor gezonde producten. Het mag duidelijk zijn dat de gefrituurde maaltijd en het gebakje van gisteren daar niet onder vallen.

Wat is wat?

  1. Gezonde koolhydraten zijn bijvoorbeeld groenten en fruit waar je onbeperkt van mag eten. Onbewerkte granen en gedroogd fruit bevatten ook gezonde koolhydraten, maar deze eet je met mate.
  2. Gezonde eiwitten zijn vis en zeevruchten, onbewerkt vlees, eieren en champignons. Noten en volle kaas vallen hier ook onder, maar het zal geen verrassing zijn dat je hier niet te veel van moet eten als je wilt afvallen.
  3. Bij gezonde vetten denk je aan vette vis, vlees en avocado’s. Ook hier geldt dat je sommige producten als volle chocola, roomboter, volle melkproducten met mate eet.
  4. Water en kruidenthee mag je onbeperkt drinken. Groene smoothies zijn lekker gezond en met zwarte koffie en rode wijn doe je weer wat voorzichtiger. 

Waar liggen de valkuilen?

Brood (foto via Freepik)

Het is heel makkelijk om pasta of rijst te koken om wat ‘body’ te geven aan je gezonde maaltijd. Maar brood, pasta en rijst vallen volgens het schema van Oscar Helm onder de ongezonde koolhydraten. 

Melk valt onder de ongezonde eiwitten, evenals gefrituurd eten en bewerkt vlees zoals worst en hamburgers. Pizza, pinda’s en margarine laat je liever ook staan, evenals bier en witte wijn.

Juist hier liggen voor mij de valkuilen. Boterhammen, (witte) rijst en geklopte melk in de koffie. Als het bij een uitzondering blijft, is er niet veel aan de hand, maar zodra de uitzondering de overhand krijgt, weet je dat het mis is. 

Te weinig tijd om gezond te eten klaar te maken

Als je geen tijd hebt om te koken, ligt een snelle oplossing voor de hand. Een boterham smeren is nu eenmaal sneller gedaan dan een salade klaarmaken. 

In de Afslank Receptenbijbel staat bij ieder gerecht aangegeven hoeveel calorieën het gerecht bevat en hoe lang het duurt om het klaar te maken. Je begrijpt dat ik de snelle gerechten er al snel had uitgevist om regelmatig klaar te maken.

Maar dan wordt de afslankbijbel met meer dan 150 recepten toch al gauw een beetje beperkt. Een haringsalade met avocado is heerlijk en heb je echt wel binnen tien minuten klaar, maar als je een sushi wilt maken van quinoa met wasabi yoghurt, dan kom je aan een half uur tekort.

Slank in 15 minuten

Als je een bestelling doet bij Oscar Helm moet je er rekening mee houden dat je een paar keer per maand mail van hem ontvangt. 

Nieuwe aanbiedingen, lid worden van zijn clubje, leuke adviezen… kortom veel mails die in mijn geval vaak ongelezen in de prullenbak belanden. Tot ik een bericht kreeg dat hij een boek had uitgegeven ‘Slank in 15 minuten’ met alleen maar gerechten die snel klaar zijn.

slank in 15 minuten

Voor mij is dit boek een uitkomst! Ik zal er niet mijn kerstmaaltijd uit kiezen, maar juist voor die momenten met weinig tijd of geen zin om te koken, is het ideaal!

Voorin een summiere samenvatting van de achtergrond van het afvallen en verder het “bekende recept” van een aantal weekmenu’s. Daarachter een grote hoeveelheid simpele gerechten die je in een handomdraai klaar hebt.

Weekmenu’s?!? Is dat wel handig?

Tussen ons gezegd en gezwegen vind ik de weekmenu’s helemaal niet handig. Helm probeert zo goed mogelijk te variëren, wat wel fijn is voor de afwisseling, maar niet echt handig voor de portemonnee. 

Het gevolg van al die variatie is dat je regelmatig met restanten blijft zitten omdat je sommige dingen toch echt in grotere hoeveelheden koopt dan je nodig hebt. Een halve geitenkaas, een half bakje granaatappelpitten, een stuk broccoli, een aangebroken kuipje hüttenkäse… 

In de eerste weken vond dat niet altijd even makkelijk. Ook het maken van een boodschappenlijstje was een heel gedoe. Je moet alle gerechten opzoeken in het boek en daarna de ingrediënten op je lijstje schrijven.  

Als je snel wilt afvallen en voldoende tijd hebt, is het weekmenu de beste oplossing. Variatie in combinatie met lekkere gerechten met weinig calorieën staat garant voor het spoedig verliezen van de nodige kilo’s. Maar als je een beetje bekend begint te raken met de principes, kun je beter zelf je menu’s samenstellen.

Zelf proberen?

Mocht je naar aanleiding van dit verhaal zelf aan de gang willen met de Afslank Receptenbijbel, dan kun je de volgende dingen doen:

  1. probeer een weekmenu en kijk of het je aanspreekt
  2. je kunt ook een quiz doen om te kijken wat jij weet over gezond eten en afvallen
  3. lees de informatie op deze pagina en koop de Afslank Receptenbijbel 

Eigenzinnige manier van afvallen

Ik ben nu ongeveer op de helft. Het liefste zou ik 15 kilo afvallen en daarmee weer op het gewicht komen van 15 jaar geleden. Het gaat de laatste maanden heel geleidelijk. Een pondje per maand op zijn meest. 

De methode van Oscar Helm is nu meer een nieuwe manier van leven geworden, maar ik heb het wel een beetje naar mijn hand gezet.

Ik begin iedere dag met havermout, walnoten en fruit, meestal blauwe bessen. Als ik frambozen, bramen of ander fruit koop, eet ik deze iedere ochtend bij de havermout tot het op is.

Tussen de middag eet ik graag ei of avocado. Ik bak eieren als ik voldoende tijd heb. Als ik minder tijd heb, eet ik avocado. Soms alleen met een beetje kruidenzout en peper of met hüttenkäse en mosterd.

Soms kook ik eieren voor de lunch. Af en toe smeer ik boterhammen. In het weekend maken we soms muffins of pannenkoeken, Helm heeft hier een aantal heerlijke gerechten voor.

Bijna iedere avond kies ik een gerecht uit één van de boeken van Oscar Helm. Als er ingrediënten over zijn dan maak ik de volgende dag een gerecht in de stijl van de Afslank Receptenbijbel.

Snel afvallen voordat je gaat pelgrimeren

Als je van plan bent om een pelgrimstocht of een lange afstandstocht te maken en je wilt snel een aantal kilo’s afvallen, dan is de methode van Oscar Helm ideaal. In combinatie met het trainen voor de reis zullen de kilo’s ervan af vliegen. Zeker als je zijn aanwijzingen een aantal weken precies opvolgt. Omdat het supergezond is, zul je er geen nadelige gevolgen van ondervinden.

Tijdens de reis kun je in principe eten wat je wilt (liefst natuurlijk wel een beetje gezond). Kies liever niet voor snelle suikers om de energie aan te vullen. Eet een handvol noten, een stukje pure chocola en drink veel water of kruidenthee. Dat is veel gezonder en je lichaam blijft er langer op branden.

 

Conclusie

Hele strenge diëten werken niet voor mij. De neiging om ‘stiekem’ te gaan eten is dan te groot. En juist dat stiekeme eten is gevaarlijk. Niet omdat ik iets hoef te verbergen voor een ander, maar omdat ik mezelf voor de gek houd. Dat is geen fijn gevoel!

De sleutel om gezond te blijven eten en leven ligt echt in mijn eigen handen. Ik heb de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm gevonden om mij daarbij te helpen. Of het de allerbeste keuze is, weet ik niet. Het werkt voor mij.

Waarschuwing

Als je de tips van Oscar Helm volgt, val je gegarandeerd af! Ik durf deze garantie wel af te geven, temeer omdat je het product 60(!) dagen mag uitproberen als je de links op deze pagina volgt.

Mijn echte waarschuwing gaat over het volgende. Als je het boek koopt krijg je een aantal gratis producten, waaronder de digitale bonus “Het Ultieme Afslank programma”. Ondanks het feit dat dit programma op ieder moment op te zeggen is, betaal je na de eerste maand 19,97 per maand voor dit programma.

 
waarschuwing

Mijn advies is om het te bekijken en het daarna direct op te zeggen als het niet bevalt. Ik heb van vrienden en kennissen gehoord dat er nooit een punt van wordt gemaakt om het geld teruggestort te krijgen, maar het feit dat het bij het boek is inbegrepen en niet altijd een bewuste keuze is, wordt wel als irritant ervaren.

De foto boven het artikel is van Freepik.

 

Laat een reactie achter

Jouw adviezen kunnen anderen helpen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Misschien ook interessant:

Inhoud van het artikel